Alla inlägg den 28 januari 2008

Av Johan, Patrik, Niklas - 28 januari 2008 07:12

Det finns många transportalternativ i New York. Ett av de ekonomiskt mest fördelaktiga är att ta tunnelbanan. Många kanske tror att det ska vara massa kriminalitet och bus ett plan under New Yorks gator, men faktum är att det är väldigt säkert.


En nackdel med att ta tunnelbanan är att man inte får se så mycket mer än just tunnlar, inte om du endast åker på själva Manhattan ialla fall.
Däremot om du åker över mot exempelvis Brooklyn, så går spåren mestadels "utomhus". Tunnelbanenätet i New York delas upp i olika färger och bokstäver för lättare navigering, näst intill alla sammanstrålar vid Times Square.


En dag förra gången vi var där så fick vi för oss att hoppa på ett tåg och bara glida med utan bestämd destination, och det gjorde vi. Resan gick över Hudson River, genom Brooklyn, sen när dom började prata om JFK Airport insåg vi att vi kanske hade hade åkt lite för långt. Så vi hoppade av vid Broadway Junction i de östra delarna av Brooklyn. Där kändes det däremot inte lika säkert som på Manhattan...


Personligen tycker jag att Subway är det bästa sättet att ta sig från plats A till B om man är i New York. Ett 7-dagarskort med obegränsat antal resor kostar ca $24, se länk för mer info: http://www.mta.info/

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards